fbpx

Poltetta, viiltoja, synnytyksen kaltaisia supistuksia, särkyä… Nämä ovat valitettavan monen naisen elämässä kuukausittainen kokemus.

Olen kuullut naisilta

⚡️kivuista, joiden takia he ovat pyörtyneet.

⚡️kivuista, joiden takia he itkevät suihkun lattialla tunti kaupalla.

⚡️kivuista, joiden takia koko elämä keskeytyy kerran kuukaudessa.

 

Näiltä naisilta olen oppinut paljon etenkin siitä, että hekumallinen suhde omiin kuukautisiin ei ole itsestäänselvyys ja suhde omiin kuukautisiin voi olla hyvinkin haastava.

Ensimmäisenä haluan sanoa, että nuo kivut eivät kuulu kuukautiskiertoon. Ne ovat kehon viesti jostakin, mikä kaipaa huomiota ja hoivaa.

Kovia kuukautiskipuja on pitkään normalisoitu, mikä onkin osaltaan saanut aikaiseksi kuukautisten huonon maineen.

Kohdussa on prostaglandiineja, jotka ovat hormonien kaltaisia yhdisteistä ja ne ovat normaalien kuukautistuntemusten syy. Pieni särky tai kipu, joka ei estä sinun normaalia elämistä on aivan normaalia kuukautisten ensimmäisinä päivinä. Tiettyjen asioiden seurauksena nämä prostaglandiinit alkavat lisääntymään, mikä saa aikaiseksi kovemmat kuukautiskivut. Kivut voi johtua myös jostain muusta kuten endometrioosista.

Ennen kuin ryntäät ostamaan lisäravinteita tai korjaamaan tilannetta jollakin muulla, pysähdy kuulemaan kohtuasi. Kysy kohdultasi mistä se viestii kivulla. Voit asettaa kätesi alavatsalle kohdullesi ja ottaa muutaman syvän hengityksen sinne. Sen jälkeen kysy mitä se haluaa kertoa sinulle.

Ehkä saat vastaukseksi jotakin mitä et halua vastaanottaa tai ehkä et saa vastausta ollenkaan ensimmäisellä kerralla. Joka tapauksessa jatka kohtusi kuuntelua ja sen viisauden kunnioittamista.

Vasta kuuntelun jälkeen siirry lisäravinteisiin, ruokavaliomuutoksiin ja kehon huoltamiseen.

Jos sinun kipusi ovat kovat, suosittelen että haet itsellesi henkilökohtaista tukea, jossa tilanteeseesi paneudutaan syvällisesti. Minun kanssani kuukautishaasteita katsotaan aina kokonaisvaltaisesti kehon, ravinnon ja tunteiden tasolla.❤️